Platsens författare 2020 under inspelningen av Daniel Duertes film

Arbeta som författare sommaren 2024? Tabergsådalens kulturhus gör rum för fem platser till ungdomar som tillsammans med professionella författare vill utveckla sitt skrivande.

Ska du börja ettan, tvåan eller trean på gymnasiet och vill tillbringa en del av din sommar med att arbeta som författare, då är Platsens författare skapat för dig. Under tre veckor mellan den 24 juni och den 12 juli får du hjälp av professionella handledare som själva är verksamma som författare. Du ska arbeta med två projekt. Det första handlar om att skriva om industriområdet i Norrahammar eller gruvan i Taberg. Berättelserna bör stryka mot verkligheten men du får använda din fantasi. Det andra projektet är ditt eget skrivprojekt. Du får arbeta vidare med ett bokmanus, börja på en diktsamling eller skriva noveller.

Platsens författare är ett projekt som har drivits sedan 2018 av Region Jönköpings län. En dag under de tre veckorna kommer vi tillsammans att möta de andra författarna i länet.

Om du vill ha mer inspiration tittar du på den film som Daniel Duerte gjorde 2020 om den sommarens Platsens författare eller läs om Kethya och Emma som var Platsens författare 2023.

I korthet

  • Du driver ett eget skrivprojek
  • Du skriver en text om Norrahammars bruk eller gruvan i Taberg
  • Du får hjälp med ditt skrivande av en verksam författare
  • Du får en ferieanställning och därtill hörande ferielön

Anmäl dig nedan genom att fylla i formuläret