Välkommen till stadsodlingen på bruket. Den består av ett antal pallkragar som ska odlas upp med vad du tycker är läckert eller vackert. På bilden syns till exempel nysatt vitlök.

På Brukets dag den 18 maj kommer Tabergsådalens kulturhus formellt att ta över pallkragarna, men det går bra att redan nu paxa en eller två och peta ner frön eller plantor. Under våren har kommunen lovat att sätta upp rådjursstängsel runt området med odling, men också ta bort det ogräs som idag växer gott i pallkragarna.

Det fiffiga med pallkragarna är att det under varje låda finns en cistern med vatten som gör att växter med rejäla rötter inte torkar. Fram tills dess att rötterna når ner till vattnet är det så klart viktigt att hålla jorden fuktig.

Om du är medlem i Tabergsådalens kulturhus får du odla gratis, annars får du betala 100 kronor per pallkrage och odlingssäsong. Givetvis kan perenna växter, som rabarber, stå kvar från år till år.

Här är en karta över hur pallkragarna ligger.

Anmäl ditt intresse och kryssa för vilka pallkragar du är intresserad av. Om numret inte finns nedan beror det på att någon annan redan har paxat just den pallkragen.

När du har betalat in 100 kronor/pallkrage till swish: 1234519708 eller via bankgiro: 5907-6885 alternativt redan är medlem i föreningen är det bara att sätta igång med odlingarna.

Så fort betalningen inkommit till kulturhuset så är det bara att sätta igång.
De backar som inte är betalda inom en vecka efter bokningen, läggs ut igen och är lediga.
Vi uppdaterar listan kontinuerligt.

Vill du bli medlem och därigenom odla gratis och stötta verksamheten följer du instruktionerna här: Medlemskap

Välj din/dina pallkragar