TDK:s verksamhetsledaren Camilla Mollung gästar Pilsnerpoesin 3 april

Camilla Mollung. Foto: Peter Nyberg

19:00, måndagen den 3 april, är Camilla Mollung, Tabergsådalens grundare, gäst under den sista hybridscenen/Pilsnerpoesin i Jönköpings litteraturhus på kvarteret Ödlan.

I april 2022 kom Camilla Mollungs debutbok Wittgensteins brorsas högra hand som både fått statligt litteraturstöd för att till följd av sina kvalitativa och originella idéer och formspråk spridas till alla huvudbibliotek i Sverige. Dikten ”Hennes träd” ur samlingen lästes in av skådespelaren Josefin Iziamo och sändes den 13 februari 2023 som Dagens dikt i P1.

I väntan på att få höra nyöversatta dikter på engelska den 3 april finns möjligheten att lyssna på ”Hennes träd” här: Dagens dikt

Camilla Mollung föddes 1972 i Eda, Värmland. Numera bor hon i Norrahammmar, söder om Jönköping, där hon som bekant arbetar för att tillsammans med Peter Nyberg arbetar för att starta Tabergsådalens kulturhus.

Ursprungligen utbildade hon sig till textillärare vid Göteborgs universitet och studerade därefter konst på högskolan i Oslo samt på Kunst- og håndverksskolen i Oslo.

I början av 2000-talet arbetade hon deltid som konstnär med offentlig utsmyckning och utställningar av främst pixel art och måleri. Hon drev även galleriet, Studio Zeugma, på Tändsticksområdet i Jönköping.

I slutet av 00-talet började hon ta kurser vid Linnéuniversitetet och har nu en master i kreativt skrivande. 2017 började hon arbeta på Jönköping University där hon i sin tjänst bland annat utvecklade kurserna i kreativt skrivande.

2018 grundade hon Jönköpings litteraturhus som hon sedan drev fram till 2021 då hon släppte både litteraturhuset och sin tjänst på JU för att skriva och illustrera parallellt med att hon återupptog sitt ursprungliga yrke som textillärare.

Om du vill vara med och lyssna eller läsa under Pilsnerpoesi/hybridscenen måndagen den 3 april, 19:00 besöker du utan föranmälan Jönköpings litteraturhus, Kultivera i Tranås eller CWRW i Carmarthen, eller deltar via zoom, här finns länk: https://www.facebook.com/events/5977784825650720

Lämna ett svar