Torsdagen den 6 juli var alla länets deltagare i Platsens författare på Tranås at the fringe.

Region Jönköpings läns litteraturutvecklare Henrik Hermansson samlade ungdomarna vid stationen i Jönköping och reste med dem till Tranås. Över en frukostfralla på Kultivera lärde de känna varandra och Henrik Hermansson berättade om sitt arbete och vilka möjligheter som fanns för författare i Jönköpings län.

Den första workshopen var med Jesper Lundby, poet från Norrköping. Under en och en halv timme drillades deltagarna i att skriva utan att låta försvarsmekanismerna förstöra flowet.

Region Jönköpings län bjöd på lunch på MOA:s där den följande programpunkten utspelades: Adriana Hoyos ”Passion for words”. Poeten kommer i ursprunget från Colombia men befinner sig tre veckor i Tranås för att utveckla sitt skrivande i ett residens tillsammans med två andra författare och en curator. Hon berättade om sin process och om att ta enkla vaggvisors rytmik för att skriva dikter.

Från Danmark och Köpenhamn kom Poesiens Bus, en ombyggd buss som kör runt i Norden och har workshops. Liv Ea drev deltagarna att skriva och tänka runt sitt skrivande under någon timme innan hemfärden.

Liv Ea från Poesiens Bus och Köpenhamns poesihus. Foto: Peter Nyberg.

Lämna ett svar