Säsongens sista författare i projektet Att gestalta en bygd heter Camilla Dahlson. Hon har framför allt gestaltat miljöerna runt sjön Sommen men arbetar också med Chicago i sina nya böcker. Den 25 maj mellan 13:00 och 15:30 kommer hon till Tabergsådalens kulturhus och berättar om hur hon skulle arbeta med Tabergsådalen.

Foto: Eva Lindblad

Framför allt var det årstidsböckerna om Sommen som gjorde Damilla Dahlson känd bland feel-goodläsarna. Böckerna har olika huvudpersoner men miljön runt sjön Sommen som en gemensam aktör. Därför är det följdriktigt att författaren i de historiska böckerna om Ebba låter karaktären resa från ett predestinerat liv som piga i Sverige och Tranås till Chicago.

Själv växte Camilla Dahlson upp i Boxholm innan hon flyttade till Stockholm, där hon tog tag i sin författardröm och började skriva barnböcker. Hemlängtan blev stark och numera bor hon med sin familj i Bankeryd varifrån hon sköter sitt skrivande.

Sammantaget har författaren givit ut 10 feelgood på Lind & Co och drygt tio barn- och ungdomsböcker. Det går bra att följa författaren via hennes blog: https://camilladahlson.blogspot.com/

Den 25 maj kommer hon att berätta om sitt författarskap och om hur hon gör miljöerna levande, även de hon bara fått tillgång till genom research. Men hon kommer också att berätta om hur hon skulle arbeta med Tabergsådalen i sin litteratur.

Program

13:00 Camilla Dahlson berättar om sitt författarskap
14:00 Fika (Finns att köpa)
14:20-15:30 Camilla Dahlson har en workshop i skrivande

Den 1 juni mellan 13:00 och 14:30 följer Tabergsådalens kulturhus upp med en workshop i Camilla Dahlsons anda, då vi tar reda på och utvecklar författarens tankar om skrivande tillsammans med Peter Nyberg Mollung.

Alla är välkomna!

För att alla som vill ska kunna delta kan du också vara med via Skype: Anslut till ett onlinemöte

Lämna ett svar