Michael Angle Oh! och Fredrik Mauler aka The Mountain Overground Movement

Materialet i sig inspirerar de båda konstnärerna Michael Angle Oh! och Fredrik Mauler som ingår i konstkollektivet The Mountain Overground Movement.

I den här installationen är det bortkastade och oönskade materialet bearbetat av både natur och människohand. Drivved från stränder samsas med kasserade lastpallar och skyltdockor i och kring en övergiven husvagn som fått nytt liv. Och som kanske är på väg vidare ut ur konstverket och vidare in i betraktarnas fantasier om framtiden.

Drivkraften i deras skapandeprocessen är just det kommande mötet mellan konstverket och publiken, visuellt och fysiskt. Där betraktaren är lika viktig som verket.

Duon ser positivt på att det nu växer fram ett nytt kulturhus i Norrahammar där båda har en barndomsförankring.

Norrahammarssonen Fredrik Maulers konst är som mest synlig i centrala Jönköping med rondellutsmyckningarna på Herkulesvägen; Ägget, Seglen och glaskulorna vid reningsverket. Men han har även en stor utsmyckning på sin gamla högstadieskola Flahultsskolan i Norrahammar i form av en centralt placerad klockstapel.

Att ha stabila och bestående mötesplatser som kulturhus, verkstäder och konsthallar är viktigt för att vi ska kunna behålla våra konstnärer och få kreativa människor att återvända till kommunen efter studier på andra orter anser Fredrik Mauler.

Lämna ett svar